Radno vreme: Ponedeljak - Sreda - Petak 14-18h Utorak - Četvrtak 10-14h

AVICENNA

Vegetativni rezonansni test

This post is also available in: English (енглески) Русский (руски)

– Vegetativni rezonansni test obuhvata pregled celog organizma pomoću aparata za kvantnu dijagnostiku po akupunkturnim tačkama na ruci po metodu P .Voll  uz savet oko ishrane po potrebi.

Reinhold Foll (1909 – 1989) cenjeni nemački lekar i inženjer je na osnovu kineske akupunkture razvio dijagnostičku metodu koja je 1956 g dobila naziv “ metoda Voll „.

Zahvaljujući Voll – u egzotična istočna medicina je postala matematički osnovana. Malo razumljive nazive je preveo na jezik savremene nauke. Njegova genijalnost je u tome što je bez obzira na hiljadugodišnje postojanje akupunkture, on je na 12 postojećih klasičnih parnih meridijana dodao još 8 i opisao tačke do kojih nije moglo da se dodje logično,za to je trebala intuicija i naravno da se dokaže da zaista postoje. Zahvaljujući njemu – genijalno je postalo jednostavno.

Vegetativni rezonansni test

Vegetativni rezonansni test

Elektrokupunkutna dijagnostika

Elektrokupunkutna dijagnostika po Voll – u je funkcionalna dijagnostika organa i fizioloških sistema organizma putem očitavanja električnih parametara sa kože čoveka.

Koža čoveka je organ koji nam pruža najviše informacija o stanju organizma,takođe je najbolji organ za prijem i slanje informacija. Električni parametri kože imaju veoma osetljive i dinamične karakteristike koje reaguju na spoljašnja i unutrašnja dešavanja i najpre prikazuju reakciju mozga na ta dešavanja. Nejednaka provodljivost kože u različitim tačkama je posledica složenog rada mozga.

Ova dijagnostika nam dozvoljava da razumemo kako radi organizam,na kom nivou i u kojim organima je došlo do poremećaja i sa matematičkom preciznošću da ustanovimo u kojoj meri je izražen deficit energije u određenim strukturama organizma. Karakteristika energetskog stanja organizma i njegovih delova neretko se javlja merodavnija od anatomskih merenja u određenom organu.

Na primer – diskus hernija i deformacija pršljenova su ostala i to se vidi radiografskim metodama ali se funkcija poboljšala( prestali su bolovi,poboljšala se pokretljivost…), to jest vratila se energetika određenih struktura organizma što se radiografskim metodama ne vidi.

Dijagnostika po Voll – u nam dozvoljava da razumemo patološke povezanosti i da nam da smernice koji korak da preduzmemo kako bi pomogli pacijentu da povrati zdravlje.